11-18 Ekim 2023 tarihinde oynanılan karşılaşmalarla birlikte grup aşamalarına kalan takımlar belli olduktan sonra 20 Ekim’de yapılan kura çekimi sonucunda 16 takımın grupları belirlendi.

A grubunda Barcelona, Rosengård, Benfica ve Einracht Frankfurt; B grubunda Lyon, Slavia Praha, St. Pölten ve Brann; C grubunda Bayern Munich, Paris, Roma ve Ajax; D grubunda ise Chelsea, Real Madrid, Häcken ve Paris Fc takımları yer aldı.

Karşılaşmalar 14-15 Kasım’da başlayacak ve 31 Ocak’a kadar devam edecek. Ardından Mart ayında çeyrek finaller, Nisan ayında ise yarı finaller oynanılacak. Sezon 25 Mayıs Cumartesi günü Bilbao’daki San Memes Stadyumu’nda bitecek.

2021-2022 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nin formatının değişmesiyle birlikte bu formatta Barcelona, Bayern Munich, Benfica, Chelsea, Lyon, Paris ve Real Madrid 3 sezonda da grup aşamalarına kalan takımlar oldu. Ajax, Brann, Einracht Frankfurt ve Paris FcCise bu formatta ilk kez grup aşamalarına kaldılar.

A Grubu

A grubunda çeyrek finaller için mücadele edecek Barcelona, Rosengård ve Benfica geçen sezon da karşı karşıya gelmişler, son şampiyon Barcelona hem evinde hem deplasmanda her iki takımı da yenmişti. Benfica ve Rosengård karşılaşmalarında ise yüzü gülen taraf Benfica olmuştu.

Son şampiyon Barcelona, ligde 18 puan ile zirvede yer alırken oynanılan 6 karşılaşmada 20 kez fileleri havalandırıp 2 gol yedi. Gösterdikleri performans ile hem Primera Lig hem de Şampiyonlar Ligi’nde iddialı olduklarını gösteriyorlar.

İsveç ekibi Rosengård ligde oynadığı 24 karşılaşmada 11 galibiyet alarak 7. Sırada yer alıyor. Şampiyonlar Ligi’nin son 10 sezonunda 6 kere çeyrek finallere kalmayı başaran deneyimli takım, ligde attığı 50 gol ile grup aşamalarına kalan 16 takım arasında yerel liglerinde en çok gol atan takım unvanına sahip şu anda. Hücum konusunda rakiplerini zorlayacak olan Rosengård, 50 gole karşılık kalesinde de 31 gol görerek savunma konusunda da bazı eksikliklere sahip durumda.

Portekiz ekibi Benfica ligde oynadığı 5 karşılaşmayı da kazanarak zirvedeki yerini alırken 20 gol atıp kalesinde ise sadece 1 gol gördü. 2021-2022 sezonuna kadar Şampiyonlar Ligi’nde hiçbir Portekiz takımı son 16’ya kalmayı başaramamışken Benfica son 3 sezondur grup aşamalarına kalmayı başardı.

İlk kez grup aşamalarına kalmayı başaran Alman ekibi Eintracht Frankfurt ise ligde oynadığı 5 karşılaşmada 2 galibiyet alarak 6. Sırada yer alıyor. 7 lig şampiyonluğu bulunan Frankurt, bu sezon oynadığı 5 lig maçında 10 gol atıp 8 gol yerken; Şampiyonlar Ligi eleme karşılaşmalarında 10 gol atıp 1 gol yiyerek grup aşamalarına kalmayı başardı.

Deneyimli takımlar Barcelona, Rosengard ve Benfica’nın yanı sıra ilk kez grup aşamalarına kalmayı başaran Eintrach Frankfurt eleme aşamalarında gösterdiği iyi oyun ve başarılı sonuçlar ile grubundaki diğer üç takıma zorluk çıkarabilecek bir seviye olduğunu gösterdi.

B Grubu

B grubunun başarılı ve deneyimli takımı Lyon, ligde oynadığı 5 karşılaşmayı da kazanarak liderliğini korurken 20 gol atıp kalesinde ise sadece 1 gol gördü. 8 Şampiyonluk ile

Şampiyonlar Ligi Kupasını en çok müzesine götüren takım unvanına sahip olan Lyon, geçen sezon çeyrek finallerde turnuvaya veda etmişti. Yaptığı takviyeler ile kadrosunu güçlendiren Fransız ekip B grubunun iddialı isimlerden bir tanesi.

Eleme aşamalarında 11 gol atıp kalesini gole kapatan Çek ekibi Slavia Praha, başarılı performansını ligde de göstereek 8 karşılaşmada 24 puan toplayarak zirvede yer alıyor. 8 karşılaşmada 40 kez fileleri havalandırırken kalesinde ise sadece 1 gol gördü. Geçen sezon grup aşamalarında Şampiyonlar Ligi’ne veda eden ekip, bu sezon hem hücumda hem savunmada gösterdiği başarılı performans ile oldukça iddialı.

Avustura ekibi St. Pölten ligde 7 karşılaşmada 21 puan toplayarak liderlik koltuğunda otururken 27 gol atıp kalesinde ise 4 gol gördü. Geçen sezon grup aşamalarında Şampiyonlar Ligi’ne veda ederken son 4 sezonda 3 kez son 16 takım arasında yer alarak istikrarını korumayı başardı.

Grup aşamalarına kalmayı başaran ilk Norveç takımı Brann, ligde oynadığı 24 karşılaşmada 13 galibiyet 5 beraberlik alarak 4. sırada yer alıyor. Eleme karşılaşmalarında başarılı performans ortaya koyan ekip 16 gol atıp kalesini gole kapattı. Savunmasıyla öne çıkmayı başaran ekip ilk kez kaldığı grup aşamalarında deneyimli rakiplerine zorluk çıkarabilecek düzeyde.

C Grubu

Bu sezon yaptığı transferler ile kadrosunu güçlendiren Alman ekip Bayern Munich ligde oynadığı 5 karşılaşmada 3 galibiyet ve 2 beraberlik ile 3. sırada yer alıyor. Geçen sezon çeyrek finallerde elenmişti. Paris takımı ile daha önce 2021-2022 sezonunda da karşı karşıya gelen Bayern Munich, mağlup olan taraf olmuştu.

Fransız ekip Paris, ligde oynadıpı 4 karşılaşmada 3 galibiyet alarak 3. sırada yer alıyor. 12 oyuncusunu gönderip 11 yeni transfer yaparak kadrosunda yapılanmaya giden ekip,

elemelerde Manchester United’ı yenerek grup aşamalarına kalmayı başardı. Son 9 sezonda 8 kez çeyrek finallere kalmayı başaran Paris bu sezon da gruplardan çıkmayı hedefliyor.

Kadrosunda büyük bir değişikliğe giderek hareketli bir transfer dönemi geçiren İtalyan ekibi Roma, ligde oynadığı 5 karşılaşma sonucu 5 galibiyet alarak liderlik koltuğunda oturuyor. Ligde attığı 20 gol ve kalesinde gördüğü 3 gol; elemelerde attığı 9 gol ve yediği 1 gol ile hem hücum hem de savunma olarak başarılı bir oyun ortaya koyuyor.

Grup aşamalarına kalmayı başaran ilk Hollanda takımı olan Ajax, ligde aldığı 4 galibiyet ve 1 beraberlik ile 4. sırada yer alıyor. Eleme aşamalarında 9 atarak kalesini de gole kapatan ekip deneyimli rakiplerine zorluk çıkarabilecek bir performans ortaya koydu.

D Grubu

İngiliz ekibi Chelsea, ligde aldığı 3 galibiyet ve 1 beraberlik ile 2. Sırada yer alırken 9 gol atıp kalesinde ise 4 gol gördü. Geçen sezon yarı finallerde elenen ekip, 2020-2021 sezonunda finalde kaybedip Şampiyonlar Ligi’nde 2. olmuştu. Deneyimli ekip Real Madrid ile geçen sezon da aynı gruptaydı. İspanyol ekibe karşı 2-0 ve 1-1’lik sonuçlar alarak mağlubiyet yüzü görmemişti.

İspanyol ekip Real Madrid, ligde oynadığı 6 karşılaşmada 5 galibiyet alarak ligde 3. sırada yer alıyor. Geçen sezon grup aşamalarında veda eden ekibin Şampiyonlar Ligi’nde geldiği en iyi konum 2021-2022 sezonunda çeyrek finallerdi.

İsveç ekip Häcken, ligde oynadıpı 24 karşılaşmada 17 galibiyet ve 5 beraberlik ile 1 sırada yer alırken attığı 47 gole karşılık kalesinde sadece 7 gol gördü. Geçen sezon 2. Turda elenen ekip bu sezon gösterdiği başarılı performans ile grup aşamalarına kalmayı başardı.

Elemelerde eski şampiyonlar Arsenal ve Wolfsburg’u eleyerek grup aşamalarına kalmayı başaran Fransız ekip Paris FC, ligde oynadığı 5 karşılaşmada 5 galibiyet alarak liderliği Lyon ile paylaşıyor. İlk kez grup aşamalarına kalan ekip, karşılaştığı güçlü rakiplerine rağmen gruplara kalmayı başararak bu sezonun sürpriz isimlerinden biri oldu.

Uefa Şampiyonlar Ligi, deneyimli ve güçlü ekiplerin yanı sıra ilk kez grup aşamalarına adım atan heyecan verici takımların da sahne aldığı bir döneme tanıklık ediyor. 16 ekip de kendi zirvelerine doğru ilerlemek için azimle çalışırken yaz transfer dönemi de oldukça hareketli geçti. Şampiyonlar Ligi’nin favori takımları, kadrolarını daha da güçlendirerek eksikliklerini gidermeye çalıştı.

Barcelona’da Gözler Bonmati’de Olacak

Son şampiyon Barcelona kadrosundan 6 oyuncu ile yollarını ayırırken 7 oyuncuyu da kadrosuna kattı. 2017’de Barcelona’dan ayrılan başarılı defans Ona Battle, tekrardan Barcelona’ya dönerken oynadığı 5 karşılaşmada 1 gol 1 asistle öne çıkan isimlerden bir tanesi. Alexia Putellas, hem milli takımda hem de Barcelona formasıyla olağanüstü bir performans sergileyerek bu sezonun parlayan yıldızlarından biri oldu. Aynı zamanda hem yılın oyuncusu hem de Ballon d’Or ödülünün sahibi olan Aitana Bonmati ise bu başarılı grafiğini sürdürüyor, zirvedeki yerini koruyor. 6 karşılaşmada 1 gol 3 asistle oynayan Bonmati, Barcelona’nın en etkili ismi. Şampiyonlar Liginde her takımın fazladan önlem alacağı bir orta sahaya sahip Barcelona’nın ileri uçtaki oyuncuları da yeni sezonda iyi başladı. Caroline Hunsen ve Asisat Oshoala ikilisi hücum hattında rakip defans oyuncularına oldukça zorluk çıkracak gibi görünüyor.

Lyon Dokuzuncu Şampiyonluğun Peşinde

En çok şampiyon olan takım unvanına sahip Lyon yaz döneminde orta sahasında değişikliğe gitti. 3 orta saha oyuncusu ile yollarını ayırırken 4 yeni oyuncuyu kadrosuna kattı. 20 yaşındaki genç orta sahalar Lindsey Horan ve Daelle Dumornay Lyon’da bu sezon dikkat çeken isimler. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde 2 gol 2 asistle oynayan Horan, gösterdiği başarılı performansı Lyon’da da devam ettirerek oynadığı 4 karşılaşmada 4 gol kaydederek orta sahanın vazgeçilmezlerinden biri oldu. Geçen sezon Reims’te 11 gol 6 asistle başarılı bir performans ortaya koyan Dumornay da bu sezon kaldığı yerden devam ediyor. 4 karşılaşmada 2 gol ve 3 asistlik bir istatistikle oynayan Dumornay, Horan ile birlikte orta sahada üstünlük kurmayı başardı. Ligde kalesinde sadece 1 gol gören Lyon’un defans oyuncularının savunma yönü kadar hücum yönü de oldukça üst seviyede. Vanessa Gilles 4 karşılaşmada 2 gol kayderken Wendie Renard 2 gol 1 asistle oynuyor. Gilles – Renard stoper ikilisi hem savunmada hem hücumda gösterdiği etkili performans ile Şampiyonlar Ligi’nin favori ikilisi şimdiden.

Yeni Transferlerle Şampiyonlar Ligi’nde Öne Çıkmaya Çalışan Takımlar

Defans oyuncularından üst seviye performans alan İngiltire temsilcisi Chelsea, Niamh Charles’in asistleriyle de hücumda oldukça etkili. Kadrodaki yeni isimlerden biri olan 22 yaşındaki orta saha oyuncusu Sjoeke Nusten, oynadığı 3 karşılaşmada 3 gol ve 1 asistle taraftarın gözdesi durumunda. Chelsea’nın hücum hattına yaptığı takviyelerden Mia Fishel, geçen sezon oynadığı 46 karşılaşmada 36 gol kaydetmişti. Tüm gözlerin üzerinde olduğu Fishel’in Şampiyonlar Ligi performansı merakla bekleniyor.

Transfer dönemi hareketli geçen Bayern Munich’in yeni transferi 25 yaşındaki defans oyuncusu Katherina Naschenweng gösterdiği başarılı performans ile savunmada oldukça etkili. Şampiyonlar Liginde oynadığı 15 karşılaşmada 5 gol ve 4 asisti de bulunan deneyimli isim Naschenweng, hücumda da tehlike yaratan isimlerden. Şampiyonlar Liginde oynadığı 46 karşılaşmada 35 gol ve 10 asisti bulunan tecrübeli oyuncu Pernille Harder ise Bayern Munih’e bu sezon katılan isimlerden. 30 yaşındaki orta saha Munih’te oynadığı 3 karşılaşmada 2 gol kaydederken Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Munih’in en önemli oyuncularından bir tanesi durumda.

Transfer döneminde savunma hattını güçlendiren Paris Saint-Germain, ligde kalesinde sadece 1 gol gördü. Kiralık aldığı forveti Tabita Chawnga ise hücum hattında etkili durumda. Oynadığı 3 lig maçınca 2 gol, 1 asisti bulunan Chawnga, Şampiyonlar Ligi tur aşamasında da 1 gol, 1 asistle takımın hücum hattındaki etkili isimlerinden. PSG’de öne çıkan isimlerden diğeri de 23 yaşındaki sağ kanat Sandy Baltimore. Şampiyonlar Ligi tur karşılaşmalarında 1 golü bulunan Baltimore, ligde de 2 golle PSG’nin kanat hücumlarında etkili durumda.

Şampiyonlar Ligi tur aşamalarında hücum hattı ile öne çıkan Benfica’nın grup aşamalarındaki performansı merakla bekleniyor. Ligde ve Şampiyonlar Ligi tur aşamalarında öne çıkan yeni transfer Marie Yasmine, Benfica orta sahasının en etkili isimlerinden. Ligde oynadığı 3 karşılaşmada 2 gol 1 asist; Şampiyonlar Ligi Tur aşamalarında oynadığı 3 karşılaşmada 4 gol 1 asistle Benfica hücum hattının vazgeçilmez isimlerinden birisi oldu. 26 yaşındaki forvet Lucia Catarina Alves ise son üç karşılaşmada fileleri 2 kez sarsıp aynı zamanda 5 golün de asistini yaparak forvet hattının en etkili isimlerinden bir tanesi oldu.

Real Madrid’de Performası Merakla Beklenen İsimler

Şampiyonlar Ligi’nin bir diğer favori takımlarından Real Madrid ise yaz döneminde kadrosundaki 16 oyuncu ile yollarını ayırarak kadrosunda yenilikler yaptı. Geçen sezon Lyon’da forma giyen 25 yaşındaki başarılı forvet Signe Brunn, oynadığı 6 karşılaşmada 4 gol atarak hücum hattında etkisi gösteriyor. Milli takımda da üst seviye performans gösteren bir diğer forvet Athenea del Castillo da Real Madrid’in en etkili isimlerinden. Forvet hattında etkili isimlere sahip olan Real Madrid ligde kalesinde gördüğü 2 gol ile savunma konusunda da etkili bir durumda.

Son 10 sezonda 6 kez çeyrek finallere kalmayı başaran tecrübeli takım Rosengård’ta 32 yaşındaki forvet Olivia Schough dikkatleri üzerine çekiyor bu sezon. 24 karşılaşmada 12 gol 8 asisti bulunan Schough, sahadaki etkileyici performansı ve liderlik vasfı ile Rosengård’ın başarısında önemli bir rol oynuyor. Takımın en önemli isimlerinden bir diğeri de adaşı Olivia Holdt. Genç orta saha oyuncusu 21 karşılaşmada 12 kez fileleri sarsarken takımın önemli golcülerinden. Hücumda etkili olduğu kadar savunmada da etkisiz olan Rosengård’ın Şampiyonlar Ligi serüveni taraftarları tarafından merakla bekleniyor.

Spor tutkunlarını büyüleyen bu mücadele dolu sezonun sonunda, hangi takımın zirveye çıkacağı merakla bekleniyor. Futbol sahalarında sergilenen muazzam yetenekler, stratejik hamleler ve duygusal anlar, izleyicilere unutulmaz anılar bırakıyor. Şampiyonlar Ligi’nin heyecanı ve rekabeti, taraftarların kalbinde iz bırakacak. Her oyuncu, her takım bu unutulmaz anların bir parçası olmak için sahada en iyisini vermeye devam edecek ve futbolseverleri büyülemeye devam edecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberlere Göz Atın

Turkcell Kadın Futbol Ligi İlk Yarı Finalistleri ALG Spor ile Beşiktaş Oldu

Antalya’nın Manavgat ilçesinde devam eden Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde ilk yarı finalistler…

Futbolda Şampiyon Belli Oluyor

Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde oynanacak Fatih Vatan Spor-Beşiktaş finali ile şampiyon belli…

Futbolda Çeyrek Finaller Başlıyor

Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde çeyrek final eşleşmeleri Çarşamba günü başlıyor. Lig 17…

Futbol Ligi Fikstürü Çekildi

2020-2021 Futbol Ligi Sağlık Çalışanları Sezonu fikstür çekimi bugün gerçekleştirildi. Erkek futbolunun…