2022 Avustralya Açık finalinde Collins’i 2 sette yenen Ash Barty şampiyon oldu.

Final karşılaşmasına her iki taraf servis oyunlarını alarak başladı. 5. oyunda Collins servis kırma puanı yakaladı ancak Barty servisine tutunmayı başardı. 6. oyunda ise servis kırma şansı yakalayan Barty’di. Dünya 1 numarası bu şansı değerlendirdi ve ilk sette durumu 4-2 yaptı. Servis kırma avantajını set sonuna kadar sürdüren Barty seti 6-3 kazanarak büyük avantajı eline geçirdi.

İkinci sette Collins kendi servisini kazandıktan sonra Barty’nin de servisini kırarak sete giriş yaptı. Tüm turnuva boyunca yalnızca 2 kez servis kırdıran Barty 3. sette break’i geri almaya çok yaklaştı. Servis kırma puanlarını çeviren Collins durumu 0-3’e getirdi. 6. oyunda bir kez daha servis kıran ABD’li oyuncu durumu 1-5’e getirdi. Fakat üst üste servisler kıran Barty sette durumu dengeye getirdi ve durumu 5-5 yaptı. Karşılıklı alınan servis oyunlarından sonra set tie-break’e gitti. Tie-break’te Barty rakibine büyük bir üstünlük sağlamayı başardı. Tie-break’i 7-2 seti 7-6 kazanan Barty şampiyonluğa uzandı.

2022 Avustralya Açık tek kadınlarda şampiyon olan Dünya 1 numarası Ash Barty, 44 yıl sonra turnuvada şampiyon olan ilk Avsustalyalı raket oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberlere Göz Atın

Fransa Açık’ta Şampiyon Barbora Krejcikova

Çek oyuncu Barbora Krejcikova kariyerindeki ilk Grand Slam şampiyonluğunu Roland Garros’ta elde…

Simona Halep Tamamen İyileşti

31 Ekim’de sosyal medya hesabından açıklama yayınlayarak covid-19 testinin pozitif çıktığını açıklayan…

Iga Swiatek: Genç Bir Yıldızın Adım Adım Yükselişi

Roland Garros 2023 oynanacak ilk tur maçları ile başlıyor. Geçtiğimiz yılın şampiyonu…

Amerika Açık’ta Şampiyon Iga Switek

Sezonun son Grand Slam turnuvası olan Amerika Açık’ta şampiyonluğa Iga Swiatek ulaştı.…