Tokyo Olimpiyat Komitesi, 2020 yılında yapılması planlanan ancak covid-19 pandemisinden dolayı 2021 yılına ertelenen Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nda ülke dışından seyirci kabul edilmeyeceğini açıkladı.

Tokyo’da gerçekleştirilecek Olimpiyat Oyunları, 23 Temmuz-8 Ağustos 2021, Paralimpik Oyunlar ise 25 Ağustos-5 Eylül tarihlerine ertelenmişti. Fakat pandeminin dünyayı etkisi altına almaya devam ettiği bir ortamda Oyunların nasıl gerçekleştirileceği hala büyük bir merak konusu. Oyunların iptal edilmesi dahi konuşulurken Tokyo Olimpiyat Komitesi’nden yeni açıklama geldi.

Tokyo 2020 Başkanı Seiko Hashimoto verdiği demeçte; “Dünyanın dört bir yanından seyircilerin gelmesini çok istiyoruz. Fakat bu duruma hazır olunmadıkça ve Japonya’daki tıbbi durum mükemmel olmadıkça denizaşırı ülkelerden ziyaretçi kabul etmek büyük bir soruna yol açacaktır.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca komite tarafından yapılan açıklamada pandeminin ortasında büyük kalabalıkların oluşmasını engellemek amacıyla yalnızca katılımcıların ve davetlilerin Oyunlar’a katılımının izin verileceği de duyuruldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberlere Göz Atın

Uluslararası Paralimpik Komitesi, 6 Sporculu Mülteci Paralimpik Takımının Kurulacağını Duyurdu

Mülteci sporcuların Olimpiyat Oyunları’nda yer alabilmeleri için ilk kez 2016 Rio Olimpiyatları’nda…

EYOF 2021’e Pandemi Ertelemesi

Finlandiya’nın Vuokatti kentinde düzenlenecek Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF), Covid-19 salgını…