Tokyo Olimpiyat Komitesi, 2020 yılında yapılması planlanan ancak covid-19 pandemisinden dolayı 2021 yılına ertelenen Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nda ülke dışından seyirci kabul edilmeyeceğini açıkladı.

Tokyo’da gerçekleştirilecek Olimpiyat Oyunları, 23 Temmuz-8 Ağustos 2021, Paralimpik Oyunlar ise 25 Ağustos-5 Eylül tarihlerine ertelenmişti. Fakat pandeminin dünyayı etkisi altına almaya devam ettiği bir ortamda Oyunların nasıl gerçekleştirileceği hala büyük bir merak konusu. Oyunların iptal edilmesi dahi konuşulurken Tokyo Olimpiyat Komitesi’nden yeni açıklama geldi.

Tokyo 2020 Başkanı Seiko Hashimoto verdiği demeçte; “Dünyanın dört bir yanından seyircilerin gelmesini çok istiyoruz. Fakat bu duruma hazır olunmadıkça ve Japonya’daki tıbbi durum mükemmel olmadıkça denizaşırı ülkelerden ziyaretçi kabul etmek büyük bir soruna yol açacaktır.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca komite tarafından yapılan açıklamada pandeminin ortasında büyük kalabalıkların oluşmasını engellemek amacıyla yalnızca katılımcıların ve davetlilerin Oyunlar’a katılımının izin verileceği de duyuruldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberlere Göz Atın

Yasemin Can Olimpiyat 8.si

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi atletizim de temsil eden Yasemin Can 5000…

Öznur Cüre Bülent Korkmaz ile Yarı Finalde

Öznur Cüre ve Bülent Korkmaz’dan oluşan okçuluk makaralı yay karışık takımı yarı…

Simone Biles Genel Tasnif Finallerinden Çekildi

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda Amerika Birleşik Devletli cimnastikçi Simone Biles mental sağlık…

Paralimpik Oyunlar Geride Kaldı. İşte Türkiye’den Madalya Kazanan Kadın Sporcular

Tokyo 2020 Paralimpik Oyunlar geride kaldı. Japonya’nın ev sahipliğinde gerçekleyen Oyunlarda Türkiyeli…