Ukrayna’nın işgali sırasında iki gün sığınakta kaldıktan sonra ülkesinden ayrılan tenis oyuncusu Dayana Yastremska, Lyon Açık’ta finale çıkmayı başardı.

Rusya’nın 24 Şubat’ta başlattığı Ukrayna saldırısından pek çok Ukraynalı etkilendi. Onlar arasında Dayana Yastremska ve kardeşi de vardı.

Rusya’nın saldırılarının ardında Yastremska ailesi iki gün boyunca sığınaklarda kaldı. Daha sonrasında Dayana Yastremska ve kardeşi, ailesini Ukrayna’da bırakarak ülkeden ayrıldı. Ülkesinden ayrılırken büyük bir üzüntü yaşayan Dayana duygularını instagram hesabından şu sözlerle paylaştı:

“Yeraltı otoparkında iki gece geçirdikten sonra, ailem ne pahasına olursa olsun beni ve küçük kız kardeşimi Ukrayna’dan göndermeye karar verdi! Anne baba sizi çok seviyoruz kendinize iyi bakın!!! Seni seviyorum ülkem! Ukraynalılar kendinize iyi bakın”

Çıktığı İlk Turnuvada Finale Yükseldi!

Dayana Yastremska ülkesinden ayrıldıktan sonra ilk olarak Lyon Açık Tenis Turnuvası’nda sahne aldı. Her fırsatta ülkesi için mücadele verdiğini söyleyen 21 yaşındaki genç raket, yarı finalde Cirstea’yı 7-5, 4-6, 6-4’lük skorla geçerek adını finale yazdırmayı başardı.

Yarı final maçının ardından açıklamalarda bulunan Dayana: “Ülkemden ayrıldığımı söylediğimde Fransızlardan ve tüm dünyadaki insanlardan çok fazla mesaj aldım. Ama buraya geldiğimde bu kadar büyük bir destek beklemiyordum. Sürekli haberleri takip ediyorum. Bu yüzden iyi uyuduğumu söyleyemem. Sabahları oldukça yorgun kalkıyorum. Ama şu anda ruhum oldukça güçlü. Bu yüzden tüm olan bitenle başa çıkabileceğimi düşünüyorum. Ben Ukraynalıyım ve Ukraynalılar çok güçlü.” ifadelerini kullandı.

Yastremska ile Zhang arasında oynanacak Lyon Açık final mücadelesi 6 Mart saat 17:00’da başlayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberlere Göz Atın

Avustralya Açık’ta 10. Gün: Collins ve Swiatek Yarı Finalde!

Avustralya Açık tenis turnuvasının 10. gününde tek kadınlarda son yarı finalistler belli…

Avustralya Açık’ta 4. Gün: Seri Başlarından Veda

Avustralya Açık tenis turnuvasının 4. gününde Muguruza, Raducanu, Kontaveit gibi isimler veda…

Avustralya Açık’ta 6. Gün: Son 16 Eşleşmeleri Belli Oldu

Avustralya Açık’ın 4. tur maçları tamamlandı ve son 16 eşleşmeleri belli oldu.…

Roland Garros’ta 5. Gün: Ostapenko, Pliskova’yı Geçti, Kvitova, Kenin, Muguruza Turladı

Roland Garros’ta 5. gün geride kaldı. Günün en beklenen eşleşmesi 2017 Fransa…