Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda mücadelede edecek A Milli Voleybol Takımı oyuncuları hedeflerini anlattı.

DHA’ya açıklamalarda bulunan milli takımın en önemli oyuncularından olan Hande Baladın: “Bizim en başından beri hayalimiz dünyaya ve Türkiye’ye voleybolu tanıtmak ve insanlara izletmekti. Şu anda da büyük bir ilgi var açıkçası Olimpiyatlardan sonra. Avrupa Şampiyonası gibi büyük bir turnuva var önümüzde. Her zamanki gibi orada da hedefimiz madalya kazanmak. Biz yine Çarşamba günü sahaya çıkıp en iyi şekilde ülkemizi temsil etmek için orada bulunacağız. Ve Olimpiyatlarda gördüğümüz desteği orada da hissedebileceğimizi biliyorum, inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Takımın liberosu Simge Aköz de madalya umutlarından şöyle bahsetti: “Avrupa Şampiyonası için birçok genç katıldı aramıza. Avrupa Şampiyonası’nda aslında en büyük amacımız madalya. Olimpiyatlar bizim jenerasyonumuzun ilk defa tecrübe ettiği bir yerdi. Ama Avrupa Şampiyonası’nda biraz daha tecrübeli olduğumuzu düşünüyorum. Ben kendi adıma, takım adına orada bir madalya umudumuz olduğunu söyleyebilirim.

“Güney Kore Maçı İçin Çok Üzgünüz Ama Onu Unutmamız Gerekiyor”

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda çeyrek finalde kaybettikleri Güney Kore maçı için hala üzgün olduklarını söyleyen Meliha İsmailoğlu artık Avrupa Şampiyonası’na odaklandıklarını belirtti: “Güney Kore maçını kaybettiğimiz için hala onun üzüntüsünü yaşıyoruz. Ama Avrupa Şampiyonası var ve onu unutmamız gerekiyor şu an için. Bir daha o şekilde kaybetmek istemeyen bir takım sahada daha iyi mücadele edeceğini düşünüyorum.”

Güney Kore maçında yıldızlaşan Tuğba Şenoğlu destek veren herkese teşekkür etti: “Öncelikle destekleyen herkese teşekkür ederiz. Sonuçta biz burada kadınların sesini duyurmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Güney Kore maçına üzüldük çok ama şimdiki hedefimiz Avrupa Şampiyonası.”

“Umarım Biz de Başarıları Sürdürebiliriz”

Takıma yeni katılan genç oyuncu Derya Cebecioğlu yakalanan başarıyı genç oyuncular olarak devam ettirmek istediklerini dile getirdi: “Şu anda voleybolun en üst seviyede olduğu dönemde sahada olan ablalarımız bize çok güzel örnek oluyor. Biz de onların izinden devam etmek istiyoruz. Onlar bir şeyi başlattılar, bize düşen de buna devam etmek ve üzerine koyabilmek. Umarım biz de onlar gibi başarılarını sürdürebiliriz.

Avrupa Voleybol Şampiyonası 18 Ağustos’ta başlayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberlere Göz Atın

Fenerbahçe Opet, CEV Şampiyonlar Ligi Grup Aşamasını 2. Olarak Tamamladı

CEV Şampiyonlar Ligi’nde mücadele veren Fenerbahçe Opet, B Grubu’ndaki son maçında Imoco…

Türk Hava Yolları CEV Kupası’nda Yarı Finale Yükseldi

CEV Kupası çeyrek final mücadelesinde Volley Mulhouse’u elemeyi başaran Türk Hava Yolları…

2023-2024 Sultanlar Ligi Şampiyonu Fenerbahçe Opet

2023-2024 sezonu Vodafone Sultanlar Ligi final serisinde Eczacıbaşı Dynavit’i yenmeyi başaran Fenerbahçe…

Türkiye Grubu Yenilgisiz Tamamladı

A Milli Voleybol Takımı Avrupa Şampiyonası’nda grubunu yenilgisiz lider tamamladı. Avrupa Şampiyonası…