Dünya 1 numarası Ash Barty ile 13 numaralı seri başı Karolina Pliskova’yı karşı karşıya getiren Wimbledon finalinden şampiyon ayrılan Ash Barty oldu.

Maça rahat başlayan taraf Barty’di. Kendi iki servis oyununu almasının yanı sıra 0′ karşı servis kıran Avustralyalı oyuncu ilk sete 3-0 ile giriş yaptı. Pliskova 4. oyunda maçtaki ilk sayılarını almayı başarabildi. Fakat Çek oyuncu Barty’i durduramadı ve durum 4-0 oldu. 5. oyunda ritmini yakalayan Pliskova servis kırarak skoru 4-1’e getirdi. Setin sonlarında iki oyuncu da servisine tutunmakta zorlandı. Barty setin başında yakaladığı avantajı korudu ve seti 6-3 kazanmayı başardı.

İkinci sete iki oyuncu da servislerini alarak başladı. İlk sette olduğu gibi ikinci sette de ilk servisi kıran isim Barty oldu. Kendi servisine de tutunan Avustralyalı oyuncu durumu 3-1 yaptı. Geriye düştükten sonra kendisi servislerini almasının yanı sıra servis kırmayı da başaran Pliskova durumu 4-3’e getirdi. Tekrar servis kırmayı başaran Barty şampiyonluk için servis attı fakat bu sefer servisi kıran Çek oyuncu maça tutunmayı başardı ve seti tie-break’e götürdü. Sette iki kere geri dönen ve maç servisleri karşılayan Pliskova, tie-break’i 4-7 alarak setlerde durumu 1-1’e getirdi.

İlk iki sette olduğu gibi üçüncü sette de adet bozulmadı ve Barty ilk break’i bulan oyuncu oldu. Kendi servis oyunlarını da kazanan Avustralyalı oyuncu durumu 3-0 yaptı. Bu sefer maçın başında yakaladığı servis kırma avantajını setin sonuna kadar korumayı başaran dünya 1 numarası, seti 6-3 maçı da 2-1 kazanmayı başardı ve şampiyonluğa ulaştı.

2019 yılında Rolland Garros’u kazanmayı başaran Ash Barty kariyerindeki ilk Wimbledon zaferine ulaştı ve Grand Slam şampiyonluk sayısını ikiye çıkardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberlere Göz Atın

Avustralya’da Finalin Adı: Osaka-Brady

Avustralya Açık’ta Serena Williams’ı geçen Naomi Osaka, Muchova’yı yenen Jennifer Brady ile…

Roland Garros’ta 6. Gün: Kenin ve Kvitova Üst Turda Ostapenko Veda Etti

Roland Garros’ta altıncı günün ilk maçı Zhang ile ev sahibi Burel arasındaydı.…

2022 Avustralya Açık Şampiyonu: Ash Barty

2022 Avustralya Açık finalinde Collins’i 2 sette yenen Ash Barty şampiyon oldu.…

Serena Williams’a Veda… Kariyerinde Öne Çıkan Anlar

23 Grand Slam şampiyonluğu, 73 tekler zaferi, 319 hafta dünya 1 numaralığı,…