İspanyol raket Carla Suarez Navarro, 2020 yılında yakalandığı lenf kanserini yendikten sonra Roland Garros’da kortlara döndü.

1988 yılında Kanarya Adası’nda dünyaya gelen Carla, 9 yaşında Barcelona’ya taşınmalarının ardından tenis kariyerine başladı. Sporcu bir aileden gelen İspanyol oyuncunun babası eski bir hentbol oyuncusu, annesi ise eski cimnastikçi. Pro-Ab Team Tennis Academy’de tenise başlayan Carla, 2008 yılında Fransa Açık ana tablosuna kalarak Grand Slam’lere giriş yaptı ve o andan itibaren de pek çok unutulmaz ana imza attı.

Carla Suarez Navarro, Grand Slamlerde çeyrek finale kadar yükselebilse de üst turlarda rakiplerini en çok korkutan isimler arasında yer aldı. Özellikle oldukça etkili tek el backhand’e sahip olan İspanyol oyuncu, üst düzey oyunculara büyük zorluklar yaşattı.

Kariyerinde 2 tekler şampiyonluğu bulunan Carla, 6 numaraya kadar da yükselmeyi başardı. Carla 2020’nin son sezonu olmasını ve daha sonra tenis kariyerini noktalamayı planlıyordu fakat hiç ummadığı şeyler ile karşılaştı. 2020’nin başlarında Covid-19 pandemisi çıktı ve tüm spor organizasyonları gibi tenis de durdu. Tenis karşılaşmaları tekrar oynanmaya başladığında ise İspanyol oyuncu kendisini pek iyi hissetmiyordu. Bundan dolayı Covid-19’a yalandığını ve PCR testi yaptırdı fakat testi negatifti. Neden kötü hissettiğini anlamak için farklı testler yaptırdı ve lenf kanserine yakalandığı ortaya çıktı. Carla bu teşhisi Eylül 2020’de sosyal medya hesaplarından duyurdu.

Carla Suarez Navarro, kanserle savaşmaya hazırdı. 6 hafta süren kemoterapinin ardından radyoterapi gördü. Bu süreç boyunca tenis oyuncuları, İspanyol oyuncuyu hiç yalnız bırakmadı. Simona Halep, Sofia Kenin, Garbine Muguruza gibi pek çok tenis oyuncusu Carla’ya destek mesajı yolladı.

Yalnızca tenis oyuncuları değil birçok farklı branştan sporcular da İspanyol oyuncuya moral olmak için destek yolladı. Suarez Navarro’nın doğduğu yerin takımı UD Las Palmas da maçlarında ona destek için yaptırdıkları formayı giydi.

Tüm bunlar İspanyol oyuncuya güç verdi. Tedavi sürecinde tenisten de kopmadı. Doktorları ona tedavisi boyunca aktif olmasını söylemişti. O da tenis oynamayı sürdürdü.

Emekli olma kararı almıştı fakat hastane odasından veda etmek istemiyordu. ‘Kimsenin beni hastaneden görüşürüz diyen biri olarak hatırlamasını istemiyorum’ diyordu. Tenis kortunda veda etmek istedi. Kemoterapisinden sonra radyoterapi tedavisini de tamamladı ve kanseri yenmeyi başardı. Sosyal medya hesaplarından bu kez kanseri yendiğini duyurdu.

Kortlara Döndü Sıra Hak Ettiği Emeklilikte

Carla Suarez Navarro kanseri yendi ve kortlara geri döndü. Kanseri yendikten sonra Grand Slamlerde ilk kez Roland Garros’ta sahne aldı. Kariyerinin son Roland Garros’unun ilk turunda ABD’li oyuncu Sloane Stephens ile eşleşti. Çok zorlu bir süreçten geçen ve ağır bir tedavi gören İspanyol oyuncu tüm bunlar yaşanmamışçasına güzel bir maç başlangıcı yaptı. 36 dakika ilk seti alan Suarez Navarro ikinci seti de kazanmaya çok yakındı fakat tie-break ile seti kazanan ABD’li isim oldu. Son set de Stephens’a gitti ve Carla, Roland Garlos kariyerini noktalamış oldu. Maç sonunda Stephens, Suarez Navarro’nun geri dönüşünden heyecanlı olduğunu ve tekrar sağlına kavuştuğu için mutlu olduğunu dile getirdi. Maçtan sonra İspanyol oyuncu ise çok zorlu bir süreçten geçtiğini fakat her zaman aklında kortlara geri dönmek olduğunu söyledi.

İspanyol oyuncunun son Roland Garros’unda onu alkışlarla uğurlayacak bir seyirci yoktu. Çünkü o karşılaşma seyircisiz oynanıyordu. Fakat Stephens seyircilerin yerini aldı ve Carla’yı ayakta alkışladı. Her ne kadar ilk turda elense de pek çok kişiye ilham veren bir işe imza attı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberlere Göz Atın

Serena Williams’a Veda… Kariyerinde Öne Çıkan Anlar

23 Grand Slam şampiyonluğu, 73 tekler zaferi, 319 hafta dünya 1 numaralığı,…

Rus ve Belaruslu Sporcular Wimbledon’a Katılamayacak

Rusya’dan ve Belarus’dan sporcuların Wimbledon Tenis Turnuvası’nda yer alamayacağı açıklandı. Wimbledon, resmi…

Avustralya Açık’ta 8. Gün: Collins, Cornet, Swiatek, Kanepi Çeyrek Finalde

Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nın 8. gününde son 16 turu maçları tamamladı ve…

Pemra Fransa Açık’ta Ana Tabloya Kalamadı

Pemra Özgen bugün Fransa Açık tenis turnuvasında ana tabloya kalabilmek için eleme…