İtalya’nın Rimini kentinde düzenlenen 2021 FIVB Milletler Ligi başladı. A Milli Takın Voleybol Takımı turnuvaya galibiyetle giriş yaptı.

25 Mayıs’ta başlayan lig, 25 Haziran’a kadar devam edecek. Ligde yer alan her ülke 15’er maç oynayacak. 15 maçın ardından ise ligde ilk 4’te yer alacak takımlar finallerde mücadele edecek. 24-25 Haziran’da oynanacak finallerin ardından ise şampiyon belli olacak.

2018 yılından beri düzenlenen turnuvada Türkiye ilk senesinde ikinci olmuştu. 2019 yılında ise milli takım, ligi dördüncü tamamladı. Pandemiden dolayı geçtiğimiz sene gerçekleştirilemeyen ligde A Milli Voleybol Takımı bu sezon şampiyon olabilmek için mücadele verecek.

Milli Takım Galibiyetle Başladı

A Milli Takım, Milletler Ligi’ndeki ilk maçında genç takımı ile maça çıkan Sırbistan ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk seti oldukça çekişmeli geçti. Setin sonunda iyi oynayan Türkiye seti de alan taraf oldu. Fakat ikinci set Sırbistan’ın iyi oyunu hakimdi. Seti kontrolünde tutan Sırplar seti 21-18 kazandı ve setlerde durumu 1-1’e getirdi.

Rakiplerin birbirlerine üstünlük kurmakta zorlandıkları üçüncü set de ise gülen taraf millilerdi. Seti 25-23 kazanan A Milli Takım setlerde öne geçmeyi başardı. Fakat Sırbistan dördüncü seti 25-22 kazanarak maçı beşinci sete taşıdı. Karşılıklı sayılar ile geçen beşinci seti kazanan milliler maçtan galip ayrıldı.

Milli oyuncuların ev sahibi İtalya ile oynayacağı ikinci maç 26 Mayıs saat 20:00’da başlayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberlere Göz Atın

Fenerbahçe Opet Dünya Üçüncüsü!

Dünya Kulüpler Şampiyonası üçüncülük maçında Minas Tenis Clube’ü 3-0 yenmeyi başaran Fenerbahçe…

Milletler Ligi’nde Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu

FIVB Milletler Ligi’nde dün oynanan çeyrek finallerin ardından yarı final eşleşmeleri belli…

Mislicom Sultanlar Ligi Final Serisi İlk Maçının Galibi Fenerbahçe Opet

Vakıfbank ile Fenerbahçe Opet’i karşı karşıya getiren Mislicom Sultanlar Ligi Final Serisinin…

Türkiye Millet Ligi İkinci Ayağını 3 Galibiyet 1 Mağlubiyetle Tamamladı

FIVB Milletler Ligi’nde mücadele veren A Milli Voleybol Takımı, ligin ikinci ayağında…