2020, covid-19 pandemisinden dolayı alışılandan çok daha durgun bir seneydi. Yılın uzun bir süresi sporsuz geçse de spor müsabakalarının düzenlendiği dönemlerde ilklere imza atan kadın sporcular oldu.

Şubat ayında Virtüs Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda pentatlon branşında mücadele veren Fatma Damla Altın, altın madalya kazandı. Bu madalya Türkiye’nin özel sporcular pentatlonunda ilk altın madalyasıydı.

Cimnastikte 3 Madalya

Türkiye sporu için ilklerin yaşandığı branşlardan bir tanesi cimnastikti. Ritmik Cimnastik Avrupa Şampiyonası’nda 3 çember+2 labut aletinde yarışan Duygu Doğan, Azra Akıncı, Peri Berker, Nil Kabina ve Eda Asar’dan oluşan milli takım 31.150 puan topladı ve Avrupa şampiyonu oldu. Bu madalya ritmik cimnastikte gelen ilk madalyaydı.

Türkiye’de düzenlenen Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası’nda da kadınlarda 2 madalya birden geldi. İlk olarak gençler kategorisinde yarışan Derin Tanrıyaşükür asimetrik paralel aletinde bronz madalya aldı. Sonrasında ise büyükler kategorisinde Göksu Üçtaş Şanlı yer aletinde gümüş madalya kazandı. Bu iki madalya da Türkiye’nin kadınlar artistik cimnastikteki ilk madalyaları oldu.

Buz Hokeyinde Gelen İlk Madalyalar

2020’nin hemen başında Kış Gençlik Olimpiyatları düzenlendi. Olimpiyatlarda 3×3 formatında mücadele veren Sidre Özer, Mavi Takım ile bronz madalya sahibi oldu ve Kış Gençlik Olimpiyatları’nda Türkiye’ye ilk madalyasını kazandırdı.

Buz Hokeyi’ndeki bir başka madalya ise 18 Yaş Altı Genç Kadınlar Milli Takımı’ndan geldi. U18 Kadınlar Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası 2. Klasman B Grubunda mücadele eden Genç Kadın Buz Hokeyi Milli Takımı gümüş madalyanın sahibi oldu. Bu madalya aynı zamanda U18 Kadınlar kategorisinde kazanılan ilk madalya oldu.

Fatma Uruk’tan 3 Dünya Rekoru Birden

Milli dalışçı Fatma Uruk, Meksika’da 3 dünya rekoru kırdı. 17 Kasım günü paletsiz değişken ağırlıklı dalış gerçekleştiren Uruk, 72 metre ile dünya rekoru kırdı. İki gün sonra bu rekorunu 77 metreye taşıdı. 18 Kasım’da ise çift palet sabit ağırlıklı dalan milli sporcu 67 metre ile bu alanda da rekora imza attı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberlere Göz Atın

Aysu Türkoğlu Manş Denizi’ni 16 Saat 28 Dakikada Geçti

Aysu Türkoğlu 16 saat 28 dakikalık yüzüşü ile Manş Denizi’ni geçmeyi başardı.…

Güreşte Bediha Gün Gümüş Madalya Kazandı

Bediha Gün Ibrahim Moustafa Ranking Serisi’nde gümüş madalyanın sahibi oldu. Mısır’ın ev…

Curling Milli Takımı Olimpiyat Elemelerine Katılmaya Hak Kazandı

Beijing 2022 Kış Oyunları ön eleme turunu geçen Curling Milli Takımı elemelerde…

Göksu Üçtaş Şanlı Avrupa İkincisi

Mersin’de gerçekleştirilen Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası’nda Göksu Üçtaş Şanlı gümüş madalyanın sahibi…