Berlin’de gerçekleştirilen Discover Football Festivali’ni geride bıraktık. 

2006 yılından bu yana faaliyette olan ve ilk kez 2013 yılında Futbol Festival düzenleyen Discover Football, farklı ülkelerden kadın futbolcuları, antrenörleri, hakemleri ve aktivistleri bir araya getiriyor. 

2 yılda bir düzenledikleri Futbol Festivali’ne bu sene Ukrayna’dan Türkiye’den, Güney Sudan’dan, Kolombiya’dan, Gürcistan’dan, Afganistan’dan, İran’dan, Irak’tan takımlar davet edildi. Türkiye’den İstanbul ekibi Küründen United etkinlikte yer aldı. 

Bu yıl Unseen Game ismini verdikleri Discover Football Festivali iki bölümden oluştu. İlk olarak 12-13 Ağustos tarihleri arasında sempozyum gerçekleştirildi. Sempozyumda Aganistan futbol oyuncusu ve Girl Power Organization’ın kurucusu Khalida Popal, Football v Transphobia’dan Natalie Washington, Sportif Lezbon’dan Selin Yıldız, intersex atlet Annet Negesa gibi isimler konuşmalarını gerçekleştirdi. 

16-20 Ağustos tarihleri arasındaysa futbol festivali düzenlendi. Her ülkenin kendi takımı osa da asıl amacın kazanmak olmadığı bu festivalde karışık takımlar kuruldu. Bu sayede aynı dili konuşmayan pek çok kadının futbol yoluyla birbirleriyle iletişim kurmalarına tanık olduk. 

Organizasyon, oyunculara yalnızca iyi bir zeminde futbol oynama imkanı vermedi aynı zamanda herkes için güvenli bir alan da oluşturarak deneyim paylaşımının yapıldığı, birliktelik duygusunun hissedildiği de bir ortam sağladı. 

Bu sene ayrıca organizasyonda 4 farklı ülkeden kadın gazeteciler de yer aldığı. Kolombiya’dan, Pakistan’dan ve Kenya’dan gelen gazetecilerin yanı sıra Türkiye’den ise etkinliğe ben katıldı. Her birimiz, ülkemizde kadın spor gazetecisi olma deneyimlerimizi etkinlik katılımcılarına aktarma fırsatı bulduk. 

Etkinliğin sonunda bir hüzün hakim olsa da bir yerde spor yoluyla kadınların güçlenmesini amaçlayan ve bunun için canla başla uğraşan bir organizasyonun var olduğunu bilmenin verdiği mutlulukla ayrıldık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberlere Göz Atın

Sporda Lakaplar: ‘Filenin Sultanları’ lakabıyla derdimiz ne?

Yakın zamanda yapılan FIVB Voleybol Kadınlar Uluslar Ligi ve Tokyo 2020 Olimpiyat…

SPOR YOLUYLA KADININ GÜÇLENMESİ: NE MÜMKÜN?

Ben bir feminist spor bilimciyim, kadın ve spor alanında hak temelli faaliyet…

Olimpiyatlar ve Kadın: Tanrılar için değil kendileri için ter döküyorlar 

Kadınların erkeklerle eşit konuma gelmesi eşit haklara sahip olması asırlar boyu sürmüştür.…

Sahanın Ardında Olan Kadın Antrenörlerin Eşit Katılım Sorunu Ve Göstermek Zorunda Olduğu Mücadeleler

Olimpiyatlara katılan kadın ve erkek sporcuların eşit katılım sorununu ele aldıktan sonra…