Milletler Ligi’nde dördüncü sırada yer alarak yarı finale yükselmeyi başaran A Milli Voleybol Takımı yarı finalde Amerika Birleşik Devletler’e 25-21, 25-23 ve 25-20’lik setlerle 3-0 kaybetti.

Yarı finallerin ilk maçı Brezilya-Japonya arasındaydı. Rakibine üstünlük sağlayan Brezilya, 25-15, 25-23, 29-31, 25-16 ile maçı 3-1 kazandı ve finale adını yazdıran ilk ülke oldu.

Ligde 15 maçın 11’ini kazanarak yarı finale çıkan milli takım ise ABD ile eşleşti. Yarı finalin ilk seti ABD’nin sayıları ile başladı. Birleşik Devletler üst üste aldığı 4 sayı ile maça başladı. Türkiye ise 5 sayılık seri ile karşılık verdi. Setin ortalarında ABD üç sayılık fark yaratmayı başardı. Milli takım Ebrar’ın sayısı ile farkın açılmasına engel oldu. ABD Washington ile farkı tekrar dörde çıkarmayı başardı. Setin sonlarında Türkiye, Hande Baladın ile geri dönmeye çalıştı ancak bu çaba yetmedi, ABD seti 25-21 kazandı.

Türkiye 2. sette çok daha iyi bir oyun ortaya koydu. Setin başında Ebrar’ın sayılarıyla farkı 5’e çıkaran A Milliler durumu 3-8’e yaptı. Geri dönen ABD farkı ikiye indirmeyi başardı. Fakat yüksek konsantreyle oynayan Türkiye durumu 9-16’ya getirmeyi başardı. Eda ile Ebrar’ın taşıdığı Türkiye sette durumu 17-22 yaptı. Fakat Türkiye bu andan itibaren sadece 1 sayı alabildi ve set 25-23 ile ABD’ye gitti.

3. set karşılıklı sayılar ile başladı. Sette farkı bulan taraf ABD oldu ve durumu 10-6’ya getirdi. Geri dönen Türkiye 11-11’de eşitliği yakaladı. Oldukça yakın geçen sette iki takım da ikiden fazla fark yaratmayı başaramadı. Setin sonunda etkili olan taraf yine ABD’ydi. Setin sonunda 5 sayılık fark bulan Birleşik Devletler seti 25-20 maçı da 3-0 kazanarak finale çıkan taraf oldu.

Ebrar 17, Eda 11 sayı ile maçın en skorer isimleri oldu. ABD’de ise Drews 9, Akinradewo 8 sayı ile oynadı.

Türkiye üçüncülük için Japonya ile karşı karşıya gelecek. Maç 25 Haziran saat 17:00’da başlayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberlere Göz Atın

Türkiye Namağlup Yarı Finalde

17 Yaş Altı Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda mücadele veren Türkiye Kız Milli Takımı,…

Sultanlar Ligi Final Play-off Serisinin İlk Galibi Vakıfbank

Mislicom Sultanlar Ligi final play-off serisinin ilk maçında Vakıfbank, Fenerbahçe Opet’i 5…

Türkiye Tam Gaz Devam

Avrupa Şampiyonası’nda 17 Yaş Altı Türkiye Milli Takımı bugün üçüncü maçına çıktı.…

Türk Hava Yolları Son 16’ya Adını Yazdırdı

CEV Challenge Kupası’nda son 32 tur mücadelesine çıkan Türk Hava Yolları, Hırvatistan…