Cimnastikçi, genç kadın sporculara ‘kendilerini rahatsız hissetmeden farklı bir kıyafet türüyle ve estetik bir şekilde hareketlerini nasıl sergileyebileceklerini’ göstermek istediğini söyledi.

Alman cimnastikçi Sarah Voss, İsviçre’nin Basel şehrinde düzenlenen 2021 Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası’nda tüm vücudunu kaplayan tek parça kıyafet giymeyi tercih ederek kadın sporcuların cinselleştirilmesine karşı durduğu için övgü topladı.

Genellikle kadın cimnastikçilere yarışmalar için yarım veya uzun kollu olabilecek tek parça kıyafet giymeleri söylenir. 

Voss’un giymeyi tercih ettiği gibi vücudu tamamen kaplayan tek parça kıyafetler yarışmalarda kadınlar tarafından nadiren giyiliyor.

Ancak Alman Milli Takımı, kadın sporcuların genellikle giydikleri kıyafetler üzerinden cinselleştirilmelerini protesto etmek için Voss’un bu kıyafeti giyme kararını Twitter üzerinden doğruladı.   

Takım, European Gymnastics isimli hesap aracılığıyla Twitter’da bir açıklama paylaştı: “Kızlarımız genç jimnastikçiler için rol model olmak ve onlara bazı unsurlar hakkında kendilerini rahatsız hissetmeden farklı bir şekilde hareketlerini nasıl sergileyebileceklerini göstermek istiyorlar.”    

Ayrıca Alman Cimnastik Federasyonu, Voss’un vücudunu kaplayan kıyafet giyme tercihinin kadın sporcuların cinselleştirilmelerine karşı protesto olduğunu doğrulayarak Twitter üzerinden Voss’un bir fotoğrafını paylaştı.

Voss kendi Instagram sayfasında kıyafetiyle yarışırken çekilen bir dizi fotoğrafının yanı sıra vücudunu kaplayan kıyafeti giyme kararı hakkında konuştu.

Paylaştığı postun açıklama kısmında Voss kıyafeti giymekten “son derece gurur duyduğunu” yazdı ve kıyafetin “kendisini iyi hissettirdiğini” ve “hâlâ şık göründüğünü” açıkladı.    

Birçok insan inisiyatif aldığı için jimnastikçiyi övdü. Bir hayranı “Bu harika, kıyafet yeniliğine bayıldım, sporda değişikliğe yönelik hareket ettiğin için teşekkürler!” yazdı.

Bir başkası Twitter üzerinden düşüncelerini şöyle paylaştı: “Sarah Voss’un Avrupa Şampiyonası’nda bacaklarını kapatan bir kıyafet giydiğini görmek birçok yönden devrim niteliğinde! Estetiğin olası teşhir ve rahatsızlık pahasına ortaya çıkmasına gerek olmadığı konusunda örnek olduğun için teşekkür ederim Sarah.”    

Not: Independent’ta ‘German Athlete Sarah Voss Praised For Wearing Bodysuit To Protest Sexualisatıon Of Female Gymnasts‘ başlığıyla yer alan bu haber Ayşe Ongun tarafından çevrildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberlere Göz Atın

Karatede Bir Madalya da Gülbahar Gözütok’tan

Gülbahar Gözütok 3. Avrupa Oyunları’nda karate komitede bronz madalya kazandı. Polonya’da gerçekleştirilen…

Ayşe Bera Süzer, Songül Lök ve Yeşim Bostan Uçar’dan Oluşan Makaralı Yay Takımından Altın Madalya

2022 Hyundai Okçuluk Dünya Kupası 3. Ayak mücadelesinde Ayşe Bera Süzer, Songül…

Gülnaz Büşranur Coşkun Avrupa Şampiyonu!

Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nda mücadele eden Gülnaz Büşranur Coşkun şampiyon olmayı başardı. Gülnaz…

Spor Medyasında Kadın Odaklı Habercilik Etkinliği Gerçekleştiriyoruz

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında FemSport olarak, ‘Spor Medyasında Kadın Odaklı…