2021-2022 sezonu Turkcell Futbol Süper Ligi şampiyonu finalde Fatih Karagümrük’ü yenen ALG SPor oldu.

2 gruptan oluşan ve toplam 24 takımın olduğu Süper Lig’inde bu sezon Galatasaray, Fenerbahçe, Karagümrük gibi ekipler ilk kez mücadele verdi.

Normal sezonda A Grubunu Fenerbahçe 58 puanla lider tamamlarken Beşiktaş 57 puanla ikinci, Fatih Vatan Spor ve 1207 Antalyaspor 47 puanla üçüncü ve dördüncü olarak playofflara adını yazdırmıştı.

B Grubunda ise 59 puanla ALG Spor birinci olurken, 52 puanla Karagümrük ikinci, 43 puanla Konak Belediyespor üçüncü aynı puanla Hakkarigücü ise dördüncü olmuş ve playofflarda yerini almıştı.

Çeyrek finallerde Hakkarigücü’nü eleyen Fenerbahçe, Fatih Vatan Spor’u eleyen Karagümrük, 1207 Antalyaspor’u yenen ALG Spor ve Konak Belediyesi’ni yenen Beşiktaş yarı finale yükseldi.

Yarı finallerde ise Fenerbahçe’yi geçen Karagümrük ve Beşiktaş’ı eleyen ALG Spor finale çıktı.

ALG Spor Geriden Gelip Şampiyon Oldu

İzmir Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nda oynana final mücadelesinde iyi başlayan taraf Karagümrük oldu. 1. dakikada cezasahası içinde yapılan müdahaleyi hakem Karagümrük lehine penaltı olarak değerlendirdi. Penaltı için topun başına geçen Sibel Duman penaltıyı gole çeviremedi. Dönen topu Bassira tamamlamaya çalışsa da ALG Spor kalecisi Selda Akgöz gole izin vermedi.

Karşılaşmanın 26. dakikasında Karagümrük serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşu kafa vuruşu ile tamamlayan Sibel golü bulmayı başardı ve Karagümrük’ü 1-0 öne geçirdi.

37. dakikada serbest vuruşla gole yaklaşan bu sefer ALG Spor oldu ancak Karagümrük kalecisi Duygu Yılmaz gole geçit vermedi.

İlk yarıda başka gol sesi çıkmayınca soyunma odasına 1-0 Karagümrük üstünlüğü ile gidildi.

ALG Spor ikinci yarıya gol ile döndü. 61. dakikada organize hücum fırsatı bulan ALG Spor’da Mariem’in pasını gole çeviren Emine Ecem Esen maça denge getirmeyi başardı.

Bu golle moral bulan Antep temsilci 64. dakika bir gol daha buldu. Ebru Topçu’nun köşe vuruşu doğrudan ağlarla buluştu ve ALG Spor maçta 2-1 öne geçti.

ALG Spor üçüncü golü bulmaya yaklaştı ancak karşılaşma 2-1 ALG Spor galibiyetiyle sonuçlandı. ALG Spor bu sonucun ardından şampiyon olmayı başardı.

ALG Spor Kalesinde Yalnızca 4 Gol Gördü

ALG Spor oldukça iyi bir sezon geçirdi. Kalesini neredeyse tüm rakiplerine kapatan ALG Spor üst üste 17 maç gol yemedi ve bir rekora imza attı. Antep temsilcisi finale gelene kadar ise kalesinde yalnızca 3 gol görmüştü. Finalde Karagümrük golünden kaçamayan ALG Spor sezonu kalesinde 4 gol görerek tamamladı.

Bahar Özgüvenç Üst Üste İki Sezon Finale Çıktı

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş’ı çalıştıran Bahar Özgüvenç takımı ile şampiyonluğa ulaşmıştı. Bu sezon Karagümrük ekibine transfer olan Özgüvenç yeni takımıyla bu sezon da finale yükselmeyi başardı.

“İkinci Yarı Çok İyi Futbol Oynadık”

Maçın arından TRT Spor’a açıklamalarda bulunan Ecem Cömert: “Çok iyi hissediyoruz, çok mutluyuz. Hak ettiğimiz bir şeydi. Karagümrük’ü de tebrik ederiz. İlk yarısının ardından soyunma odasında çok ciddi bir konuşma oldu. Hocamızdan çok ciddi motivasyon aldık. İkinci yarı çok iyi futbol oynadık.” ifadelerini kullandı.

Ecem’in ardından konuşan İlayda ise: “Geçtiğimiz hafta geçen sezonun şampiyonunu yendik, bugün de geçen senenin şampiyon hocasını yendik. Geçen senenin acısı gitti. Bize destek verenlere teşekkür ediyorum. Rakibimizi tebrik ediyorum. Herkesin yüreğine sağlık.” dedi.

“Kadın Futbolu İçin Çok Güzel Bir Gündü”

Fatih Karagümrük antrenörü Bahar Özgüvenç karşılaşma sonrasında şu açıklamaları yaptı: “Kazamak da var kaybetmek de. Rakibimiz çok kıymetli. Çocuklar elinden gelini yaptı. Bence bugün kadın futbolu için çok güzel bir gündü. Yenmek yenilmekten ziyade biz kadın futbolunu nasıl ilerletiriz bunu düşünüyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberlere Göz Atın

Milliler, ‘Ses Getirmeye’ Hazırlanıyor

A Milli Kadın Futbol Takımı Kaptanı Selda Akgöz, “Kuramız iyi çıkarsa şans…

Türkiye Estonya Karşısında Zorlanmadı: 4-0

2022 Avrupa Şampiyonası’nda yer alabilmek için eleme mücadelesi veren A Milli Kadın…

Sporun Kritik Noktasında: Kadın Hakemlerin Sesi

Hakemlik, futbolun merkezinde strateji ve adaleti sağlamak için kritik bir rol oynuyor.  Bu…