2025 U19 Kadınlar Avrupa Hentbol Şampiyonası’nda mücadele eden Hentbol Milli Takımı, grup sıralama turundan çıktı ve 25 yıl sonra Türkiye’yi yeniden Dünya Şampiyonası’na taşıdı.

Karadağ’ın Podgorica kentinde düzenlenen 2025 19 Yaş Altı Avrupa Hentbol Şampiyonası’nda yer alan Türkiye, F Grubu’ndaki ilk maçında Hollanda’yı 29-25 mağlup ederek turnuvaya galibiyetle başladı. İkinci maçta Avusturya’ya 34-24, üçüncü maçta ise Hırvatistan’a 30-21 yenilen Milliler, grubu üçüncü sırada tamamlayarak sıralama turuna yükseldi.

Sıralama turunda L Grubu’nda mücadele eden A Milli Takım, oynadığı üç maçın sonunda elde ettiği iki galibiyet ve bir mağlubiyetle puanını dört yaptı. Hollanda ile aynı puanı paylaşan Türkiye, ikili averaj ve toplam galibiyet sayısı doğrultusunda grubu lider tamamladı.

Türkiye Avrupa Şampiyonası’nı daha sonrasında oynadığı maçlar sonucunda turnuvayı 16. sırada tamamlasa da büyük bir başarıya imza atarak Dünya Şampiyonası’na çıkmaya hak kazandı.

25 Yıl Sonra İlk Dünya Şampiyonası

Türkiye daha önce 2001 yılında Macaristan’da düzenlenen U20 Dünya Şampiyonası’na 1981/82 jenerasyonuyla katılmayı başarmıştı. O tarihten bu yana Dünya Şampiyonası bileti alan bir jenarasyon olmamıştı.

U19 Hentbol Milli Takımı’nın Avrupa Şampiyonası’nda elde ettiği bu başarının ardından Türkiye, 25 yıl aradan sonra yeniden Dünya Şampiyonası’nda yer almaya hak kazandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir