Türkiye’de curlingin en önemli temsilcileri arasında yer alan milli oyuncu Dilşat Yıldız, hem kadınlarda hem de karışık çiftlerde olimpiyatlara katılıp bir ilke imza atmak istiyor
Kanada’nın Fredericton şehrinde gerçekleştirilen Dünya Karışık Çiftler Curling Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Curling Karışık Çiftler Milli Takımı, olimpiyat kota puanı almak için ter döküyor. 26 Nisan’da başlayan ve 3 Mayıs’a kadar sürecek olan şampiyonada Bilal Ömer Çakır ve Dilşat Yıldız, Milano-Cortina 2026 Kış Olimpiyat Oyunları hedefi için toplam 9 maç yapacak.
Milli curlingci Dilşat Yıldız, hem kadınlarda hem karışık çiftlerde olimpiyatlara katılıp Türkiye’de bir ilke imza atmak istiyor. Olimpiyatlarda iki ayrı kategoride yarışmak için çok emek verdiğini dile getiren Yıldız, “Bunu başarmak için çok çabalıyorum, çok emek veriyorum. Elimden gelen her şeyi yapacağım. Umarım ülkemiz için güzel bir başarı olur” dedi.

TÜRKİYE, SON İKİ ÜLKEDEN BİRİ OLMAK İSTİYOR
Kadınlarda, Milano-Cortina 2026 Kış Olimpiyat Oyunları’na katılmayı garantileyen 8 ülke arasında Kanada, Çin, Danimarka, İtalya, Kore, Büyük Britanya, İsveç ve İsviçre bulunuyor. Son iki ülkenin belirleneceği Olimpiyat Eleme Müsabakaları ise 06-19 Aralık 2025 tarihleri arasında Kanada’da düzenlenecek.
Tek hedeflerinin olimpiyat oyunlarında yarışmak olduğunu dile getiren Dilşat Yıldız, “Ülkemize, curlinge emek veren herkese bir ilk yaşatmak istiyoruz. Aralık ayında olimpiyat elemelerine girecek takımlar arasında daha önce yendiğimiz rakiplerimiz var. Bana göre şansımız çok yüksek. O süreci çok başarılı bir şekilde geçireceğimize inanıyorum. Eminim, 2026 Kış Olimpiyat Oyunları’nda curlingte Türkiye de var olacak” diye konuştu.

TÜRK CURLİNGİ YÜKSELİŞTE
Türkiye’de curlingin yükselişi ve 2016 yılında kurulan Curling Federasyonunun elde ettiği başarılar hakkında da konuşan Yıldız, “Federasyon başkanımız, yönetim kurulu üyelerimiz, antrenörlerimiz bir aile gibi herkes elinden gelen her şeyi çok fazlasıyla yapıyor. Bu kadar kısa geçmişi olan bir branşta, bu kadar yükselmek bir kış sporu olarak çok zor. Şu an kadın milli takımı olarak Avrupa’nın en üst liginde oynuyoruz. Rakiplerimiz yüzyıllardır bu sporu yapıyor. Biz çok geriden geldik. Onlar da şu anki başarımıza çok şaşkın. Nasıl başarılı olduğumuzu merak ediyorlar” ifadeleri kullandı.

14 YILLIK EMEK TEK HEDEF İÇİN
Olimpiyat sporcusu olmak için 14 yıldır emek verdiğinin altını çizen milli oyuncu, bu uğurda birçok fedakârlıkta bulunduğunu söyleyerek şunları kaydetti:
“Yıllardır emek verdiğim tek şey, olimpiyatlarda yarışmak. İsmimin önüne ‘olimpiyat sporcusu’ gelmesi için 14 yıldır elimden gelen her şeyi yapıyorum. Bu hayalimi gerçekleştirirsem ailem, sevdiklerim ve ülkemiz için çok büyük bir başarı olur. Antrenmanlarıma, sosyal ve özel hayatıma çok dikkat ediyorum. Yani, o anı yaşamak için birçok konuda fedakârlıkta bulunuyorum. Şu an tek hedefim orada yarışmak. Bu tarifsiz bir duygu. Oraya gidersek muhtemelen sevinçten hep beraber ağlarız.”
“DÜNYADA SAYILI SPORCULAR ARASINA GİRMEK İSTİYORUM”
Temsil ettiği spor dalında, dünyada sayılı sporcular arasına girmek istediğini belirten Dilşat Yıldız, “Sporu bıraktığım zaman alttan gelen sporculara örnek gösterilmek istiyorum” diyerek şunları söyledi:
“Spor, hayatımda çoğu şeye dokundu. Birçok ülkeye gidip onların kültürünü görme şansım oldu. Kendimi geliştirme fırsatı buldum. Milli sporcu oldum, üniversite kolaylığı sağlandı. Başarılı bir sporcu olduğumdan dolayı öğretmenlik için atama önceliği de verildi. Spor, insanın hayatında mutlaka olmalı. Kendini geliştirmek ve insanlara idol olmak için güzel bir alan. Şu an sporcuyuz ama ileride bir antrenör ya da yönetici olacağız. Ülkemizin daha ileride olması için iyi sporculara, kaliteli insanlara ihtiyacımız var. Curlinge ilgi duyan insanlara da ihtiyacımız var. İleride iyi sporcuları curlingte görmeyi çok isterim. Onlar için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız.”

Bu proje Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı kapsamında Avrupa Birliği desteği ile hazırlanmıştır. İçeriğin sorumluluğu tamamıyla FemSport’a aittir ve AB’nin görüşlerini yansıtmamaktadır.